From the Archives: The last Spröd Bulletin of the year – Crunchy Newsletter (sorry, only in Danish) (by Annette 20. December 2011)

POWERSOLO ER VILDE MED DANS
– barsler med nok en ny musikvideo, en hyldest til dansen og tyndhed

APPARAT ORGAN QUARTET HYLDES AF KEXP OG NPR
– det manglede famer også bare.

THEE ATTACKS UDKOMMER LANGT OM LÆNGE I UK
– og de labber det i sig derovre

HR. SKÆGS STORE DRØMME MODTAGER FANTASTISKE ANMELDELSER
– og Hr. Skæg kvitterer med hjertevarm julevideo

HAV EN SPRÖD SPRÖD LILLE JUL ALLE SAMMEN
– julelister, podcast, julesange, ønskesedler og alskens grangiveligt kogleri

Glæhæhæhædelig Jul små spröde venner. Det er tid til årets sidste Spröde Bulletin – hvis I er heldige. Først skal vi tude øjnene fulde af almindelig Crunchy propaganda, og så lidt julelir til at slutte et læggit år af med. Lidt gaver, lidt skamløs kommerciel ludren og lidt selvudleverende hurlumhej. Så nedsænk dig i gløgg med munden fuld af æbleskiver og læs løs:

POWERSOLO ER VILDE MED DANS PowerSolos videoorgie i kølvandet på deres fremragende ”Buzz Human” album vil ikke stoppe. Efter den fandivoldske, intense ”Sensation” og den mørke og pænt scary ”Teach You Fun”, er der nu lagt op til lidt til lettere underholdning når Kim Kix og The Atomic Child hopper i danseskoene og giver den gas til ”Got No Fear”. Elsk den her:

The Baryshnikov Brothers

Videoen er instrueret af Emil Brahe og optaget i en eskalerende danserus. Dette er en hyldest til det tynde, dansende menneske, som vil sætte sig spor i moderne koreografi i årtier. Måske århundreder.

Videoen gør allerede folk glade nede i Frankrig hvor bandet lige har turneret i 3 ugers tid for begejstrede folkemasser. Det går – som sædvanligt, er man næsten ved at skrive – forrygende for PowerSolo i Frankrig, som efterhånden er blevet deres andet hjemland. De både taler, kysser og elsker på flydende fransk, og det giver sig udslag på indie-radioernes kombinerede hitliste, hvor ”Buzz Human” pt ligger #4. Oui oui Mesdammes.

Og á propos det teatralske: PowerSolo blevet headhunted til at skabe ny original musik til Aarhus Teaters opsætning af Jeppesen På Bjerget.Holberg watch out, det bli’r megafed.

APPARAT ORGAN QUARTET HYLDES AF KEXP OG NPR “This was my go-to record of 2011 whenever I needed a jolt of energy or my mood uplifted.” Sådan skriver Kevin Cole, som er vært på eftermiddagsshowet på den anerkendte radio- og netstation KEXP fra Seattle. På NPRs hjemmeside lister han de 5 albums som alle bør kende, og her kom ”Pólýfónía altså genne nåleøjet.

...fra Artists in 2011 you should know på NPR.com

Og Mr. Cole har fuldstændigt ret. Se eller gense videoen til det fremragende hit ”123 Forever”, som også har spundet vel på DRs P6 Beat. Det løfter dig op og bærer dig gennem julen som var du Charlie Sheen i en snestorm.

123 Forever

THEE ATTACKS UDKOMMER LANGT OM LÆNGE I UK Allerede da vi udsendte Thee Attacks’ debut album her i Danmark gik rygtet verden rundt – specielt i retro-rock-kredse – og bandet fik fine anmeldelser lige fra nicheblogs såsom Modculture.com og til store magasiner som Rolling Stone i USA. Imidlertid er det først nu, hvor bandet seriøst pønser på deres andet album (mere om dette i næste bulletin!), at ”That’s Mister Attack To You!” sendes på markedet i Storbritanien. Og det kan bl.a. ses på det indflydelsesrige magasin Artrockers hjemmeside lige for tiden, hvor bandets video til ”Love In Disguise” er blevet hypet den sidste tid. Der er også givet et herligt 4-stjernet review i magasinet. Vel at mærke ud af 5 stjerner, som det er kotume i UK:

“Thee Attacks are suited and booted and set to defile your daughters. Don’t be fooled by the snarky title though: the album’s bags o’ fun, frolicking as it does with devil-may-care, flower-in-your-hair abandon. Employing Justin Watson – The White Stripes, The Datsuns – to twiddle knobs was a smart move too. He imbues the Kinks and Stones clamour with a modern polish, a depth that warrants repeat spins.” 4/5 Artrocker Magazine (læs hele anmeldelsen her).

I starten af næste år får London en hel del mere at se til Thee Attacks, da de skal over og spille koncerter og også indspille deres andet album. Men, som sagt, meget mere om dette i næste bulletin.

HR. SKÆGS STORE DRØMME MODTAGER FANTASTISKE ANMELDELSER Som vi udbasunerede i sidste bulletin, så har vores søsterselskab Crunchy Frog Soundtracks jo et nyt album med Hr. Skæg på gaden.

”Hr. Skægs Store Drømme” er et album bedrevet af Mikkel Lomborg og Toke Reunert, som kan få både børn og voksne til at synge og danse og tænke sig om. Anmelderne er enige:

”Gode råd, flip og fornøjelse til både let og lidt tungere fordøjelse præger fra start til slut dette ganske prægtige andet udspil fra den musikalske overskudsforretning bestyret af Hr. Skæg i dialog med sin gode ven Hr. Overskæg… Musikken finder en balance mellem det barnligt smittende og den voksne retro-reference, som ikke er hørt bedre siden ’Bullerfnis’-duoens velmagtsdage… At »håbet er moderne« kan man nok have brug for at høre sagt højt. Uanset størrelse i sko.” 5/6 Politiken (læs hele anmeldelsen her).

”Hr. Skæg er ikke bange for at tage de store ord og følelser i brug og synge om drømme, kærlighed og fred i verden, så ud over at lære børnene at tælle og stave får Hr. skæg dem også til at tænke over, hvad der mon er vigtigt her i livet, og at det farligste af alt er at passe alt for meget på. ” 5/6 Nordjyske (læs hele anmeldelsen her).

Det er uomtvisteligt årets julegave til alle der har børn, niecer, nevøer eller børnebørn… eller ER børn selvfølgelig. En af sangene kører allerede nu på DR1 og Ramasjang – ikke underligt er det albummets julesang. Til næste år kommer også anden musik fra pladen på skærmen.

HAV EN SPRÖD SPRÖD LILLE JUL ALLE SAMMEN Ja, så er det igen tid til at mindes den første nisses fødsel hin salige kvæld i Betlehem, få fyret gevaldigt op i Menorahen og danse rundt som vanvittige og fejre Kwanza, som da farmor var dreng. Ligegyldigt ens religiøse overbevåsning eller mangel på samba, så er det tid til at slagte finansgrisen og spendere over evne. Her er en liste over de obligatoriske gaver, som alle ønsker sig. Husk at købe flere eksemplarer af hver:

PowerSolo: Buzz Human
Klik på brødrene for at købe på Vibrashop.com, eller her for iTunes.

The Malpractice: Tectonic Repercussions
Klik på det flotte cover for at sniglytte - eller download på iTunes.

Apparat Organ Quartet: Pólýfónía
Klik på albummet for Vibrashop.com og på linket her for at downloade på iTunes.

The Tremolo Beer Gut: Under The Covers With...
You know the drill... og her er iTunes.

Hr. Skæg: Hr. Skægs Store Drømme
Du kender boret gør du... download link: iTunes

Det er jo også tid for årslister af alle mulige slags, og i år har Crunchy Frogs musiknørd over os alle indsamlet årslister og publicerer dem på vores blog. Allerede ligger der lister fra 4 sprödfolk, og over de næste dage kommer der flere. Tjek dem ud og se om du er enig. NB: Crunchy-udgivelserne ovenfor var naturligvis bandlyste i listerne, ellers ville det jo bare have være en ren Crunchy-o-ganza.

Og ren Crunchy-o-ganza (hey, det kunne godt gå hen og blive et modeord… nut!) er også dagens låge på den engelske blog Joyzine.org’s julekalender. Se selv ved at klikke på julekalenderen herunder

19. december er spröd!

Andreas og Jessica har i øvrigt dedikeret den nyeste Euradionantes-podcast til Julen. Hør dem motivere deres forrykte valg og hør en yderst eklektisk samling julemusik. Du kan finde link til soundcloud-versionen ved at klikke på ovenstående julekalender, eller følg dette link. Enjoy!

Og hav så jerselv en spröd jul og et frøgteligt fedt nytår. 2012 byder på nye albums fra Snake and Jet’s Amazing Bullit Band, Thee Attacks og Lars and The Hands of Light – og meget meget mere.

Skål.

KONDI FROST

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s