From the Archives: Crunchy Newsletter 12.08.2011 (in Danish only, sorry) (by Yebo 12. August 2011)

APPARAT ORGAN QUARTET KOMMER I SEPTEMBER
– også i dén grad: både med nyt album og for at spille live

MALLERNS SVEDIGE SOMMER
– læs alt om Johannes Gammelbys musikalske sekreter

THEE ATTACKS UDE MED NY SINGLE
– de ved hvad de vil nu: lave et nyt gaddamn album…

LARS OG ALEX ENDELIG SAMMEN
– det er ikke hvad vi tror du tror…

Åhhhrrrr what the fack skete der lige med sommeren? Ferien er ovre og efteråret er prompte faldet over os. Hvad er det modsatte af Indian summer? Pakistani Winter? OK, inden vi toner rent Dansk Volkspartei-flag og giver muslam skylden, så lad os bare blive enige om, at det ser frygteligt gråt ud folkens. Men tillad os kaste lidt solskin ind i din inbox: søde minder fra sommeren, labre ting på din musikalske horisont samt lykkelige tidener om den fortsatte kamp for en sprödere verden. Det skal nok gå det hele. Fat mod. Ret ryggen. Maven ind. Brystet (læs: brysterne) frem. Læs. Forstå.

APPARAT ORGAN QUARTET KOMMER I SEPTEMBER Så er det ved at være tæt på at Crunchys nyeste signing får deres debut på vores læderkronede label. Albummet ”Pólýfónía” er godt nok Apparat Organ Quartets andet album, og de har spillet på både Roskilde Festival og Spot, men det er læææænge siden, så intet ondt ord om folk som først nu stifter bekendtskab med dette legendariske band. Men så er det også på tide. Vi er selv helt oppe at ringe eftersom vi har været fans i lang tid og fordi det nye album sparker for sindssygt røv og fordi vi lige fik de luxuøse bogbundne CD’ ind ad døren i dag.

Crunchys egen Jessi-Q med det forjættede objekt

Vi skrev lidt om bandets historie for et par Bulletiner siden, da vi var helt oppe at ringe over at have signet dem. Genoplev al den spröde infotainment via dette link. Eller endnu bedre: Hør historien fra Apparatets egen mund. I den seneste episode af “Sleepless in Reykjavik” finder man (5:25 minuter inde i reportagen) et fint interview med Ulfur Eldjarn fra bandet og får også et kig ned i AOCs orgelhule et hemmeligt sted under det vestlige Reykjavik hvor de roder med deres kunst. Klik på billedet herunder – du vil ikke fortryde det.

Interviewet med Sulfur starter 5:25!

I klippet er der billeder fra en livekoncert på NASA i Reykjavik. Hele nummeret ”Cargo Frakt” blev vist på islandsk TV og giver en herlig forsmag på hvad vi har i vente når Apparat Organ Quartet spiller i Vega, København den 24. september. Det kommer vi sikkert – jo tak, op at ringe over. Se videum her:

...I once caught a fish that was yea big...

På videoen ser vi Johann Johannson fra AOC synge med hans noget robotagtige stemme. Imidlertid lykkedes det at få ham til at rømme sig gevaldigt inden han medvirkede i den seneste Crunchy Frog podcast, som meget paseende handlede om islenskur musikur. Her interviewer vor vært Andreas både Johann og Crunchy HQs eget islenskur islæt Thorhallur om deres mærkværdige kultur og får afdækket alt omkring lavalamper, sagaerne (fup, fakta eller ”hvid løgn”?) og de notorisk promiskuøse bitte heste de har deroppe. Nyd podcastet i skidefulde drag ved at klikke på dette link, eller gå til Euradionantes for at downloade programmet til senere konsumering.

Nu er du jo nok helt kommet i stødet til at købe noget musik med Apparat Organ Quartet, og nu virker det pludselig som lang tid til at det er den 8. september, hvor du kan få dine grissede fingre på hhv CDen eller den spröde gatefold 180g vinyl-version. Men fortvivl ikke helt. Heldigvis har vi udsendt den første single ”konami” fra albummet som digital download. Du finder den på iTunes her: Konami – Single – Apparat Organ Quartet.

Apparat Organ Quartets første album ”Apparat Organ Quartet” kan i øvrigt nu også købes digitalt. Klik blot på dette link: Apparat Organ Quartet – Album – Apparat Organ Quartet.

MALLERNS SVEDIGE SOMMER For de danskere som religiøst læser alt hvad vi skriver på The Crunchy Frog Blog er dette ikke nyheder. Så hvis du er en af de mange millioner andre, så se blot her. Sidste gang Spröd Bulletin rapporterede om The Malpractice var, som bekendt, i anledning af, at bandet gearede op til at spille Spot Festival og udsendte Remix-samlingen Tectonic Repercussions.

Siden da, ja, så spillede de faktisk på Spot og det var en knagens fed koncert, som afstedkom, at den tyske jury til årets Reeperbahn Festival i Hamburg udvalgte bandet til at spille. Dette sker i slutningen af september. Derefter var det så tid til at indtage Roskilde Festivalen. Og det blev gjort med stil. Mallerns koncert på Pavillion Junior fiik utroligt mange rosende ord med på vejen af en enig anmelderskare. Her er et par uddrag:

”… tre helt igennem glimrende kvarter fra et band, der spillede deres første koncert i oktober 2010 og nu for alvor er trådt ind i de voksnes rækker.” Fem stjerner, GAFFA

“Deres aggressive popmusik lød skidegodt live, og især de to sange ‘It’s All About Love’ og ‘Specimen’ blev med deres maveknugende blanding af poppet skrøbelighed og farlig in-your-face-rock formidabelt fremført. I kombination med den tonser-groovy ‘Boss Stallion’ stod det onsdag aften lysende klart, hvor meget Gammelby er vokset som sangskriver siden de spæde I Am Bones-dage. … En af warm-up-dagenes absolut bedste koncerter.”Fire stjerner, Soundvenue

”Gammelby sang »I am in control,« og det var han altså også. Publikum var kommet i gang, og energien blev holdt på et fint niveau koncerten ud … de mestrer en aggressiv og ‘paranoid’ pop (konferencieren introducerede bandets musik som ‘paranoia-pop’) med en glimrende balance mellem tung techno-energi og endnu tungere rock. Kendere af Beta Satan, hvis bagmænd spiller trommer, bas og keyboard i The Malpractice, ved, hvor energien kommer fra.” Fire stjerner, Undertoner

Læs selv hele teksten og se Gaffas video-intervied ved at klikke på billedet herunder.

Klik på mig, bitch!

Og så kom den i disse spalter hypede video til ”Oh, The Irony” endelig til verden lige før sommerferien. Bygget på en idé af Peder Pedersen, produceret af amrikanske Guy Manly og scenesat i New Jerseys forstæder, er det en grum fortælling om en dreng og hans kælefisk. Gør dig selv den tjeneste at se den til ende da den har et åh, så ironisk tvist. Vi ville gerne skrive, at ingen dyr led overlast under optagelserne. Men det gjorde de. Godnat og sov godt.

Upolitisk korrekt musikvideo: "Oh, the Irony".

Og hvad så nu? Ud over turné i Tyskland så udsendes debut-albummet “Tectonics” i både Benelux og UK i efteråret 2011. Og så arbejder Johannes Gameboy allerede på nyt materiale og udsendte i sidste uge denne enigmatiske men svært appelerende teaser. Vi aner ikke hvad det skal betyde, men glæder os til at høre mere.

Hør det nye med Bulb...

THEE ATTACKS UDE MED NY SINGLE Thee Attacks kan i disse uger høres dagligt på P3 med singlen “I Know What I Want”. Singlen er frugten af et samarbejde med Blue Van-guitarist og sangskriver Søren Christensen. Søren har siddet bag knapperne og produceret til den store guldmedalje, og resultatet er så vanedannende, at ikke kun P3, men også folkene bag den aktuelle danske animationsfilm “Jensen og Jensen er hooked. Faktisk fungerer tracket som både intro og outro til filmen, som i disse dage hærger de danske filmlærreder. Disse sekvenser fremhæves faktisk i anmeldelser som det mest vellykkede ved filmen, og det er naturligvis Jimmie, Terry, Ritchie, Johnny og … Søren Attacks skyld. Du kan tjekke filmens fede titelsekvens inkl. de skønne toner lige her:

Jensen og Jensen og Messieurs Attack

Singlen er kun udsendt digitalt, og vil ikke optræde på det næste album fra Thee Attacks, som bandet skriver materiale til for tiden – så der er ingen grund til og gå og fedte med det. Køb den straxxx – f.eks. på iTunes: I Know What I Want – Single – Thee Attacks.

LARS OG ALEX ENDELIG SAMMEN Hvad?! Dusker Lars i Lommen vor allesammens (men ikke i den bibelske forstand) kronprinsesse? Nej, der er tale om, at Lars and The Hands of Light varmer op for Edward Sharpe and The Magnetic Zeros i Sture Wega her på lørdag. Main man i ESATMZ er som bekendt gode “gamle” Alex Ebert, som også er forsanger i IMA Robot. Lars var som (endnu mere bekendt) medlem af selvsamme robot i hans Los Angeles dage, så det var meant to be at Lars og Alex – BFFs fra LA – med hvert deres eget band – skal genforenes her i Copenhip. Alex har fået gevaldig vind i sejlene i hans overbefolkede soloprojekt og turnérer nu verden rundt på en lyserød sky – and everybody’s invited! Lars and The Hands of Light går på kl. 21.00 og de løber et stramt skib på Vega, så kom til tiden – sharp(e) – og hep på Lalli og de lysende hænder. Det bli’r en sweet ass reunion. Oh shit, det er så swært at huske de danske sproget.

Tjek lige hvor fede de er live i øvrigt. Klik på billedet.

Og take det lige way easy, yo.

CRUNCHY DAWG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s