STRID, DISSING OG THE TREMOLO BEER GUT
– tregether at last i Mustafas Kiosk

DET ER HERRESKÆGT AT HAVE DET SKÆGT
– med bogstaver

LET THE HO FALL
– Thee Attacks udgiver bjældeklang

LARRRS ANSI ENDO FLIGHT INDTAGER LA FRANCE
– encore

TITLEN PÅ POWERSOLOS NYE ALBUM OFFENTLIGGØRES
…. nu! Dog ikke i underoverskriften. Læs artiklen. Den er kort.

Ærede kamerater! Så er vi tilbage med en endnu mere barnagtig bulletin end normalt. Som varslet i sidste møgfald, har vi haft en del aktivitet på Crunchy Frog Soundtracks, og det skal også præge skrivet i denne så nært forestående juletid. Det er jo faktisk udgivelser, som er henvendt til de helt unge indiekids, og designet til at passe inde i gavepapir. Men til alle os der hader børn og jul, er der også spröde tidender om hip rock med mørke budskaber samt sandwich-voldtægt i Parises skumle gyder lidt længere nede i tæsken.

STRID, DISSING OG THE TREMOLO BEER GUT Så kom den endelig i landhandelen – lidt forsinket, men nøjagtig en måned før juleaften. Frugten af 2 års snikken og snakken, dansen om den varme mjød + 2-3 måneders benhårdt arbejde uden søvn, mad og ilt: ”Mustafas Kiosk – Tegnefilm og lydbog”. Og den er bleven fed mayn!

Det hele startede med, at der tilbage i det gamle årtusinde sad en dude inde hos nabofirmaet og nørklede med hjemmesider. En venstreorienteret kultursnob med hang til sort humor og rockmusik, ligesom os selv. Han havde også lige udgivet en bog med rim til børn. Den hed ”Mustafas Kiosk” og den var faktisk ret cool. Jakob Strid var hans navn og inden længe havde han hjulpet til med en poster til The Tremolo Beer Gut og en t-shirt til superheroes. Kort efter fik han et fedt gig med at lave bagsidestriben til Politiken og blev snart verdensberømt i København og sågar dele af Storkøbenhavn. Siden har Strid udgivet en stribe af bøger og tilkæmpet sig anerkendelse som ”den nye Halfdan Rasmussen”.

Hans mix af gavtyveagtig humor, holdninger og poesi samt hans umiskendelige streg og billedsprog sætter ham i kategori med mastodonter som førnævnte Rasmussen, Rune T. Kidde og Brdr. Deleuran. Nu sidder Jakob og fælder en tåre (måske en tåre i buxen med) når han læser dette, men det er fuldt fortjent og ikke engang løgn. Så sent som i år vandt han Kulturministeriets illustratorpris 2009 (ja, det var så for sidste år, men den uddeltes altså i år). Lidt sjovt at en modkulturel LSD-rygende molotovkastende Ungdomshuschristianitte som Strid pludselig får gaver af Per Stig Møller, men hvis ikke Muhammeddanskeren vil komme til bjerget må bjerget jo komme logrende. Vi har altid beundret Jakobs integritet og kunst, og så er han i øvrigt pisseflink. Så ikke mindst derfor opstod den nærmest indlysende idé, at vi da burde lave nogle lydbøger hvor Jakob læste sine egne ting op. Det syntes han desværre bare var en rigtig dårlig idé da han ikke lige synes, han selv er en lysende oplæser, og i øvrigt kun taler et gebrokkent Shyriiwook. Nå, hvis ikke Strid, hvem så? Første valg var Povl Dissing hvis egensindige stil, integritet, oeuvre og legendarstatus mere en matcher Strids. Og hvem skulle have troet det? Dissing var frisk. Det viste sig at han er kæmpe Strid-fan og med stor glæde kastede sig over projektet.

Da Strid længe har været såre glad for The Tremolo Beer Gut var det indlysende at Crunchybandet skulle lave underlægningsmusikken. En slagkraftig combo må man sige. Strissing + TBG = Wow! Kan det blive bedre? Ja, det kan. Allerede fra det første møde talte vi om at få tegningerne animeret og lave regulære tegnefilm ud af dem. Og dette var så en puslespilsbrik, der først faldt på plads, da Crunchy Frog i august 2009 flyttede til Kvalmtorvet og nu bor i godt selskab med filmselskabet GreatHouse (og diverse a conto ludere og narkomaner naturligvis (ikke at forveksle med selvsamme GreatHouse crew (som måske nok er nogle ludere, men ikke rører noget stærkere end rygeheroin (påstår de (i parantes bemærket (!)))))). Main man Palle Nørmark har tidligere lavet musikvideoer for PowerSolo og en lang række TV-produktioner og så’n. Specielt inden for børnefjernsyn har han haft stor succes, og vandt sågar TV festival-prisen for bedste program for børn og unge i 2009. De seneste mange måneder har Palle og hans drenge stået for at lave “Skæg Med Bogstaver” (mere om dette nedenfor , sjovt nok). Ikke overraskende var GreatHouse fyr og flamme for at lave Strid-animationerne, og pludselig begyndte det at ligne noget. Vi besluttede os for at gå hele vejen og lave en luksus-pakke med en plakat og pilskøre klistermærker.

Og det er så dét vi flot lancerer som årtusindets gave-idé. Mustafas Kiosk – nu som tegnefilm og lydbog. Hvis du stikker cd’en i dit high fidelity-anlæg hører du The Tremolo Beer Guts lille Strid-jingle og Dissing der læser rimene op – perfekt både som akkompagnement til selve bogen eller bare til godnatlytning. Hvis du stikker den i computeren (altså cd’en) så kommer Mustafas Kiosk op på skærmen og man kan vælge film fra en animeret menu (lavet af Learning from Las Vegas-alumnus Klaus Mandal i øvrigt) med vilde lydeffekter og små frække “påskeæg” gemt rundt omkring. En 2 årig og en 99 årig kan navigere menuen, som ikke har skyggen af tekst eller nymodens fixfaxerier. Med andre ord: Du kan parkere rollingerne (og/eller forældrene) i timevis mens du får en flaske snaps og en lur. Se denne infotainment-trailer som GreatHouserne har bixet sammen:

Ah! Ordet “deller” har aldrig været udtalt mere korrekt end når Povl Dissing gør det her. Udgivelsen findes i alle velassortererede boghandlere og pladebutikker og også i signeret udgave hos Vibrashop. Selve lydbogen kan også købes digitalt, f.eks. hos iTunes, hvor ordende “s**t” (snot) og “m****r” (møgdyr) i øvrigt er blevet censureret i titlerne… WTMF? Det er for hård kost for iTunes åbenbart – paradoksalt nok tror man jo så at titlen er “En Tønde Fyldt Med SHIT” og ikke snot… Men det har de frække fyre hos iTunes sikkert helt tjek på.

DET ER HERRESKÆGT AT HAVE DET SKÆGT Vinterens anden udgivelse er, som kendere og elskere af den spröde spröjte allerede ved, også rettet mod de kære små. Det er Crunchy Frog Soundtracks’ udgivelse af de hele 31 sange fra TV-showet “Skæg Med Bogstaver”. Som nævnt er det vores små sorte samboer fra GreatHouse der producerer programmet for DR, og selveste Hr. Skæg har frekventeret kontoret i nærmest et års tid. Mikkel Lomborg, som er manden inden i – og uden på – Hr. Skæg, er også aktiv som musiker, skuespiller og stort set alt hvad en multitalentfuld arbejdsnakoman kan finde på at kaste sig over. På et tidspunkt stak han os en cd med musik han og en ven har lavet under titlen “Skattejagtsfarikken”. Det lød faktisk ret så fint, vi kunne faktisk (mod forventning) lide det (for rigtigt meget børnemusik er noget s**t i alle ordets mulige betydninger). Da det gik op for os, at her stod vi med noget børnemusik som voksne ikke får røde knopper over hele kroppen og får lyst til at springe ud af vinduet fra 14. sal mens de forbander sangskriver, sanger og pladeskab til hede hule helvede… af, så begyndte vi at tale om en udgivelse. Men den må vi have til gode, for pludselig var Mikkel på DR1 i Fjernsyn for dig med “Skæg Med Bogstaver”, og så kom den nedenfor afbildede cd på plakaten og den anden i skuffen. Musik og tekst er skrevet og indspillet af 3-kløveret Mikkel, Lomborg, Toke Reunert og Nikolaj Grandjean (i hvis band, Mikkel også har slået sine folder). De sjove og meget didaktiske sange om alfabetetes fortræffeligheder er fuld af små finurlige sproglege og tekstuelle jokes, som gør de små vignetter yderst langtidsholdbare, og igen undgår at gøre far og mor helt og aldeles frådende gadd-damn sindssyge når poderne spiller dem igen og igen og igen. Og så lige igen og igen og igen og igen. Anyhoo: CD’en ser således her ud:

– og koster på trods af hele 31 sange kun 99 kroner. 3 kroner og 20 øre pr. sang – hvad skal man så med det verdensomspændende spind af downloads? Hvis man dog har et had/had-forhold til cd-jewelcasen, så kan albummet naturligvis også erhverves både som enkeltdownloads og bundleditto så’n rænt digitaaalt (og bundlet koster trods alt endnu mindre end 99 kroner), bl.a. på iTunes og en lang række andre steder, som er samlet samme + et par videoer med Hr. Skæg HER!

Kim Skotte anmeldte i weekenden cd’en således i Politiken:

“Når de voksne sukker, synger de den samme sang: Ak, der var engang! Hvor der var børnekultur i DR, og hvor både Povl Kjøller, Bamse og Kylling gik lyslevende omkring på jord.

Men heldigvis sker det en gang imellem, at nutidens børnefjernsyns musikalske charme lever op og følger trop. Som når Mikkel Lomborg trækker i fuldskægget og opfordrer landets små medborgere til at synge med på hr. Skægs ABC…

David Byrne og Halfdan Rasmussen
Sammen med Nikolaj Grandjean og C.T.S. Reunert har Mikkel Lomborg skabt en uhøjtidelig, men også swingende og afvekslende ramme. Det er hundesvært at lave musik for børn, som ikke bliver pædagogisk fersk, demonstrativt overfrisk eller bare rammer helt ved siden af målet. Men hr. Skæg kan.

Åbningsnummeret, ’Skæg med bogstaver’, lyder, som om det bruger David Byrnes voksne barnlighed som trampolin. Lidt a la ’Road To Nowhere’ med juhu-kor. Byrnes særlige begavede troskyldighed klarer sig fint i dansk aftapning.

Byrne dukker op igen, og det samme gør andre inspirationskilder. Tom Waits dukker hverken op i T eller W, men i Y, hvor cykeltyven Tyge er en hæs musikalsk skrammellegeplads, som vi kender og elsker den fra Waits…

…helt grundlæggende er der tale om charmerende børnekultur i øjenhøjde, hvor sproget swinger, når de små og store synger.”

Vi kunne ikke sige det meget bedre selv. Og hvis du nu har børn eller nevøer eller niecer eller brødre eller søstre, som er fans af Hr. Skæg, og du kan mønstre en fantastisk eventyrer-trang, så kan du frygtløst invitere dine små venner til en af de sidste hvide pletter på landkortet, aldrig betrådt af civiliceret menneskefod, Fields, og se Hr. Skæg og hans gode ven Hr. Overskæg optræde hver weekend og i dagene op til jul. Det er spas . Trods alt.

LET THE HO FALL Og så fra kategorien “Voksne laver musik til børn” og videre til det diamentralt modsatte. Drengebandet Thee Attacks hørte på deres nylige Tysklands-turné “Last Christmans”, som de i kraft af deres purunge alder ikke har noget ironisk forhold til, på hot-rotation i turbussen, og fik blodpølse på tanden. Se i øvrigt video-dagbog fra turen på GiffaGaffaGuffa.dk:

Nåm, tilbage til historien. Ikke så snart var Mrs, Mrs, Mrs og Mister Attack kommet hjem før de hookede op med Søren Christensen, som straks kastede sig over opgaven at producere det ultimative julehit. Søren slår normalt sine folder i boy-bandet, The Blue Van, hvor han skriver sange, spiller keyboard og co-producerer pladerne. En dygtig mand. Stærk leder. I 2 dage svingede han julepisken over Attacks-drengene og resultatet var et trefoldigt “Ho!” og julesinglen “Let The Snow Fall”. Hør den ved at klikke på coveret herunder!

Singlen er så dugfrisk, at den ikke engang er oppe til download endnu, så man må væbne sig med tålmod eller indspille sangen på kassettebånd fra Myspace hvis man må eje denne instant nyklassiker. Og det må man.

Og mens man venter på at mp3-sneen skal falde, bør man (gen-)opleve Thee Attacks helt forrygende superrawk-koncert fra årets Roskilde Festival. Det var godt nok noget af et fedt show, som også udløste fantastiske anmeldelser i lange baner. Klik og lær hvordan den skal skæres:

LARRRS ANSI ENDO FLIGHT INDTAGER LA FRANCE  Franskjävlen elsker Larrrs højere end nogensinde. Vi rapporterede i sidste Bulletin Croquant at det gik rimeligt swedigt for Lars i Lommen og hans gæve band i det franske, og de kan åbenbart ikke få nok. I starten af december vender bandet triumferende tilbage for at spille på TV-showet “Taratata”, som bedst kan beskrives som den franske mellemting mellem BBCs “Top of the Pops” og “Later With Jools”. Intet mindre end monstercool. Samme dag skal LaTHoL lave et par radioshows på Frankrigs største nationale radiostation, France Inter, og France Info. Derefter starter bandets Frankrigsturné med optræden på en af landets vigtigste festivaler, Transmusicalles, og senere på turnéen gæstes også Generik-festivalen.

Da LaTHoL var i Paris på promotur i oktober blev der filmet lidt med diverse yderst håndholdte kameraer. Se den herlige lille stemningsfilm, som Jeppe (på bas) har klippet sammen her – og ja: Line oplevede faktisk en fuldbyrdet sandwich-voldtægt i Paris. Se de rystende billeder:

OK, ikke så kinky en sandwich-voldtægt, som du med din sleske tankegang troede, din liderbux .. nogen tog bare hendes sandwich med vold. OK, måske ikke “vold”-vold, men spurgte i hvert fald ikke om lov. Og det er sgu lige frækt nok. OK: ikke “frækt”-frækt, men i hvert fald uhøfligt. OK? OK!

TITLEN PÅ POWERSOLOS NYE ALBUM OFFENTLIGGØRES “Buzz Human” er titlen med ret stor og til sandsynlighed grænsende sikkerhed. Gå i dækning. Den udkommer den 14. februar.

Og hav jerselv en heavy lille december til tonerne af Sleigher og øjnene fast klæbet til skærmen og denne ubetaleligt dekadente youtube-videum.

FROSTY DOG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s