From the Archives: Spröd Bulletin 08.07.2009 (Crunchy Newsletter – in Danish only) (by Yebo 30. July 2009)

Spröd Bulletin 08.07.2009

 

15 ÅRS KNALDET

– frøen er könsmoden og sprödere end nogensinde

SALUTING THE CRUNCHY FROG-A-LOGUE

– de næstsprödeste artister hædrer de sprödeste

LARS OG HANS LYSENDE HÆNDER

– New Kids On the Frog

Med ønsket om at I alle havde en fanatisk Roskilde Festival, er Spröd Bulletin tilbage med svedige nyheder – hot off the press! Lige om lidt tager de fleste af os på Crunchy World HQ på ferie, men vi har rimelig potent halløjsa i sprøjten til efteråret.

Åge Jæger! Slå kreds, sid ned og hav øre:

15 ÅRS KNALDET Ja børnlil, I har sikkert hørt Jeres bedsteforældre snakke om dengang i 1994 hvor verden med et trylleslag ændredes og en ny referenceramme for storhed og triumf kom på banen. Universtes bedste pladeselskab var født og med god sans for begivenhedens afgørende karakter blev pladereceptionen for den første plade afholdt i september på musikhistorisk museum. Siden FROG 001 er der kommet 74 yderligere katalognumre til – og til september fejrer vi gudhjælpeos 15 års jubilæum.

I alle disse år har det været en ære og fornøjelse at arbejde med de bands, som vi har syntes var det bedste af det bedste – og det er lidt af en perlerække når man lister dem op – så det gør vi (i kronologisk rækkefølge):

THAU
Tothe International (Death Tothe)
Learning from Las Vegas
Naked
superheroes
Düreforsög
The Tremolo Beer Gut
The Mopeds
Junior Senior
The Raveonettes
PowerSolo
epo-555
Heavy Trash
Sterling
Wolfkin
Oliver North Boy Choir
Snake & Jet’s Amazing Bullit Band
18th Dye
First Floor Power
Kim and The Cinders
Beta Satan
Lars and The Hands of Light
(hvem? hvad? læs længere nede i bulletinen!)

Med vore 15 år på bagen kan vi bryste os af at være det ældste pladeselskab i Danmark, som har helliget sig den alternative rock og indiepop uden at falde til majorlabel- eller mainstream-patten. I al ubeskedenhed kan vi også bryste os af – formodentlig af samme grund – at være et af de eneste danske labels hvis navn folk nikker genkendende til i det store udland. Det var lige netop sådan nogle ord vi håbede på at kunne skrive 15 år nede af vejen, da vi i sin tid startede Crunchy Frog med et halvt skrivebord i Yebos stue – uden computer, fax eller internet. For at være helt ærlig ville vi nok slet ikke have spået, at vi stadig var her den dag i dag. Men det er vi – og det skal fejres!


Flyer for 15-års festen

Yep yep yep, det foregår UNDER VAND lørdag den 5. september. For de der ikke kender stedet, ja så ligger det nede under vandet ude ved Ørestad station – 12 minutter fra Nørreport med Metroen, som i øvrigt kører hele natten. For at gøre det til en så spröd event som overhovedet muligt kombinerer vi i denne fest elementer som release-party, smuglyt på 2 kommende albums, gaveregn, koncerter, DJs og happy hour med 15-kroners bar.

Vi starter allerede kl 17.00 – forhåbentligt oven vande hvis vejret tillader det, med warm-up. Her kan du lytte dels til vores 15-års compilation album “Saluting the Crunchy Frog-a-logue”, som udkommer samme dag, samt kommende albums med Heavy Trash og Lars and The Hands of Light (hvor? hvem? Der var de igen…). Ud over dette vil der være øl og hotdogs til kun 15 kroner, og de første 100 der kommer vil få “Saluting…”-pladen kvit og frit med hjem til evig tilbedelse.

Og som om det ikke skulle være nok, så har vi et slaraffen-line-up af saftspændte koncerter linet op. De er alle præget af at være once in a lifetime oplevelser, så der er ingen undskyldninger for at misse et sekund af nogen af dem.

Som det ses er der både en debut-koncert (Lars and the…) og en afskedskoncert (epo-555) på programmet. Once in a band’s lifetime! Jenny Wilson spiller ikke alene plader men gæster også sit gamle band First Floor Power. Legendarisk! PowerSolo og Kim and The Cinders spiller ikke med, men MOD hinanden. Skizofren optur! Beta Satan spiller med Asbjørn fra Decorate Decorate som forsanger på flere numre (HardKåre er på barsel). Kan det blive bedre? Ja, for TBG, 18th Dye og Snake & Jet vil da gøre sit yderste for, at deres shows bliver endnu mere uforglemmelige. Alle har tricks oppe i ærmet denne aften. Du er ganske enkelt til grin hvis du ikke er med.

Og det koster kun latterlige 115 kroner at være med. Køb billetter nu på Vibrashop.com. Der er et 15 kroners handling fee, som inkluderer porto, så det er ikke så slemt endda. Kun 1 gebyr ligegyldig om du køber 1 eller 10 billetter, så køb hellere 10. Husk i øvrigt at gemme billetten – de er nummererede og i løbet af aftenen bliver der udtrukket nogle crazy vindere til alskens guf.

Der kommer løbende updates på festen og programmet og transport og praktiske ting på vores Crunchy Blog. Stay tuned!

SALUTING THE CRUNCHY FROG-A-LOGUE Gennem vores levetid som label har vi jo hørt megen god musik, som vi af den ene eller anden grund aldrig fik mulighed, penge eller tid til at udgive. Det myldrer med fede bands og en del af dem kender vi godt personligt, andre er man på hej-fod med og andre går man bare og synes er cool på distancen. Vi fik så den glimragende idé, at vi i forbindelse med dette jubilæum kunne slå omkring 40-50 fluer med samme smæk: Dels at hylde de spröde artister, som har gjort dette label til hvad det er i dag, og dels få mulighed for at udgive en perlerække af de bands som vi går og synes godt om.

Netop dette faktum udmønter sig i en udgivelse, som vi går og brygger på lige nu. På dette album vil 25-30 (listen udvides stadig) danske og svenske artister hylde Crunchy Frogs bands og lave covers fra det spröde katalog. Titlen bliver meget passende “Saluting the Crunchy Frog-a-logue”. Da vi fik idéen lavede ejerne og de ansatte på CF HQ en liste over de bands som vi selv bedst kan lide. Vi endte med en liste på 70 bands – hvilket faktisk i sig selv vidner om den høje standard på den danske scene lige nu. At 10 picky motherfuckers som os kan nævne 70 bands, som vi ikke hader af den ene eller anden grund (og der skal ikke så galt meget til), var sgu lidt overraskende. Vi begyndte med at kontakte de første 30-35 på listen og er ikke nået meget længere ned, for opbakningen har været massiv. Nogle af vore favoritter har for travlt eller laver som princip ikke covers, men generelt har folk sprunget til. De fleste har et forhold til et eller flere bands og til enkelte sange, som har betydet meget for dem. Det er sgu herligt at føle kærligheden, og det er en virkelig cadeau til vores artister. For at gøre det hele til en endnu større love-in giver vi alt overskud fra salg af dette album til Røde Kors.

De artister som pt. har givet tilsagn om bidrag til “Saluting the Crunchy Frog-a-logue” er i alfabetisk rækkefølge:

A Kid Hereafter / Manoj Ramdas
As in RebekkaMaria
Baby Woodrose
Blue Foundation
Blue Van
Choir of Young Believers
Death to Frank Ziyanak
Decorate Decorate
Diefenbach
Figurines
I Am Bones
Jenny Wilson
Maria Timm
Marybell Katastrophy
Money Your Love
Robert Johnson and Punchdrunks
Rhonda Harris / Nikolaj Nørlund
Slaraffenland
The Asteroid Galaxy Tour
The Fashion
The Kissaway Trail
Thee Attacks
Troels Abrahamsen (Veto)
When Saints Go Machine
Who Made Who
Wong Boys

Vi glæder os selvsagt som små latterlige snotunger til at høre alle disse sange og kompilere en legendarisk plade. Den bliver udsendt d. 5. september. Og det bliver et spektakulært releaseparty (læs ovenfor).

PS: Det er vigtigt for os lige at markere at der faktisk er en hel del gode bands som vi aldrig nåede frem til at spørge om de ville være med, da der som sagt var god opbakning helt fra starten, og vi allerede har nok til en dobbelt cd. Så vi håber ikke at nogen har nederen på – hvis I er fede, så var i på listen!

PPS: Og listen her skal også tages med et gran salt. Folk har travlt, så der kan kommme afbud + der er et par artister som ikke helt har givet svar endnu… så tracklisten kan godt komme til at se lidt anderledes ud, men det informerer vi naturligvis mere om en gang i augustus!

LARS OG HANS LYSENDE HÆNDER Ja, du kender allerede navnet – om ikke andet så fra nærværende Spröde Bulletin. Hvem er Lars? Og hvad med de hænder? Er der ild i dem eller hvad?

Lars er trods hans spæde alder en gammel kending. Det er naturligvis ingen anden en Lars “i Lommen” Vognstrup, som tidligere har slået sine velpressede folder i Wolfkin, Money Your Love og Judas Seebachs live-band. Da Wolkfin sidste år besluttede sig for at opløse sig i sine elementære bestandele, smuttede Lars til Los Angeles for at spille med i Ima Robot (hvor også Crunchy sweetheart Filip Nikolic residerer), i skuespilleren Ryan Gosling’s band Dead Man’s Bones og DJ’e igennem i Hollywood – og ikke mindst skrive nye sange.

Efter hjemkomsten havde Lars en kæmpe pose sange, og sammen med lillesøster Line og to gamle kumpaner Peter Leth (Junior Senior) og Thomas Styg (Money Your Love) dannede han Lars and The Hands of Light. De arbejder lige nu på deres første album. Deres første single er klar og er allerede i radioen. Den hedder “Me Me Me” og den er intet mindre end fantastisk. Det lover helt sindssygt sprödt for fremtiden.

Hør singlen på LATHOL’s myspace og forelsk dig (igen) i Lalli. Du kan læse lidt mere om bandet på Bloggen. Det her bliver stort!

Glæd dig også til nyt album fra Heavy Trash: “Midnight Soul Serenades” (no shit!). Det er også ganske utroligt fedt faktisk.

Nyd sommeren og husk at drikke rigeligt med arsenik!

SUMMER FROG

Læs mere Spröd Bulletin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s