From the Archives: Spröd Bulletin 04.06.2009 (Crunchy Newsletter in Danish) (by Ramogens 5. June 2009)

SNAKE AND JET HYPES I USA PÅ MORNING BECOMES ECLECTIC

– og spiller eksklusiv distortion u-bådskoncert i weekenden

POWERSOLO HITTER I FRANKRIG

– og de slår også til i Tyskland i disse dage

SPRÖD SJAU PÅ SPOT 2009

– se stemningsbilleder og ønsk du var dær

KORT SPRÖDT PÅ ROCK’N’ROLL FRONTEN

– TBG live! gratis! + Heavy Trash på MTV Brazil

Hurra! Vi er tilbage med mere nyt. Du elsker det! Herligt. Let’s go:
SNAKE AND JET HYPES I USA PÅ MORNING BECOMES ECLECTIC Åbner man for radioen i Los Angeles er der for tiden gode chancer for at blive ramt af danske toner. Hver dag i de seneste uger har Jason Bentley på den toneangivende station KCRW adskillige gange dagligt talt om og spillet sange fra pladen PEACE BOAT i den stilskabende udsendelse ”Morning Becomes Eclectic”, som Bentley har bestyret siden 2008.

Den traditionsrige 30 år gamle udsendelse har gjort det til sin dyd netop at være eklektisk og spille indie, rock, jazz, pop, gammelt og nyt i en stor herlig pærevælling. Kvalitet er den røde tråd – ikke tidens trends og musik styring. Faktisk har ”MBE” en historie med at være dem, der er de første til at finde, playliste og udpege de nyeste navne mens de stadig er ukendte i USA. Den nok mest kendte succeshistorie er, at det var ”MBE” der vedholdende spillede Beck Hansens ”Loser”-single da ingen andre kunne se fidusen og startede det som skulle blive en verdenssucces for Beck. I nyere tid kan navne som Sigur Ros, Franz Ferdinand, Interpol, Bloc Party, Norah Jones, Doves, Dido og mange andre føjes til listen af ”fund” på programmet.

Bag udsendelsen, som hver dag tiltrækker adskillige 100.000 trofaste lyttere, har der gennem de seneste år gemt sig en sand stjernerække af regulære stilskabene DJs som Chris Douridas, Gary Calamar og Nic Harcourt.

Som bekendt udgav SAJABB sidste år deres første album ”X-Ray Spirit” i USA og har derpå spillet adskillige showcases i USA. For blot en måned siden udkom bandets andet album ”PEACE BOAT” – der foreløbig kun er udgivet i Danmark med lunkne anmeldelser og ignorering af det danske P3 – men dette har altså ikke afholdt PEACE BOAT fra at finde vej ind på Jason Bentley/KCRWs imponerende radar. Og ikke bare et enkelt spin. Faktisk har Bentley spillet pladen dagligt på ”Morning Becomes Eclectic” lige siden han modtog den. Det er lidt af en cadeau til – og et gennembrud for – et band som ikke er bange for at gå sine egne veje og være originale i alt hvad de skaber og sender på gaden. Det synes vi sgu er rimeligt åppårn – som de siger i Århus (mere om åppårn nedenfor i øvrigt).

Allerede nu kan det mærkes, at der løber henvendelser fra USA ind her på Crunchy Frog i slipstrømmen af at Jason Bentley har taget bandet under sin vinge. Det skal blive spændende at se hvilken betydning dette vil komme til at have for Snake And Jet’s karriere i den umiddelbare fremtid. Læs mere om programmet og Bentley på MBE’s hjemmeside og på Crunchy Blog.

Hvis du af sindssyge årsager ikke har oplevet Snake og Jet live før, så er der en once in a lifetime mulighed for at se dem på en rigtig Peace Boat nu på lørdag under Distortion Festivalen. Planerne er ret hemmelige men så vidt vi ved skal de spille i, på eller omkring U-båden UC-3 Nautilus. Dette i forbindelse med en Distortion Dinner og et 1-minute rave på Knippelsbro, som bliver åbnet bare for at holde verdens korteste – men måske sjoveste – fest. Det er sguda en chance der ikke må forspildes iggå?

Du kan læse rigtigt rigtigt meget mere på Crunchy Bloggen – og ikke mindst på de links som ligger dér! Eller på den hersens Facebook-event. Go now!

POWERSOLO HITTER I FRANKRIG Det er dejligt at kunne berette at 3 plader og utallige livekoncerter = års hårdt arbejde, har båret frugt for PowerSolo. De har jo fransk som deres andet modersmål og har altid elsket franskbrød og franskmænd og deres damer. Og kærligheden er gengældt, omend hårdt tjent. Bandets 4. album “BLOODSKINBONES” blev udsendt af selskabet Cornflakes Zoo i maj, og lortet fænger sgu. Det super kredible musikmagasin Abus Dangereux har valgt at sætte PowerSolo på deres forside – og dermed på dagsordenen for alle musikinteresserede i hele Frankrig. Det er virkeligt noget der batter. Og smukt er det jo:

Og som om det ikke skulle være nok, så er bandet også blevet modtaget med åbne arme af indie radiostationerne. De er smalet i et netværk som hedder Fera-Rock, som tæller 60 stationer. På deres kombinerede playlist ligger PowerSolo #1 over stakkevis af store franske og internationale navne. Læs møj mer på CF Bloggen og Gaffa.dk.

PowerSolo turnerer Tyskland med afstikkere til Frankrig i nærmeste fremtid – ja nærmest nu:

04 jun 2009 Molotov Hamburg
05 jun 2009 Dockyard Festival Flensburg
06 jun 2009 La Bim Halle
07 jun 2009 White Trash Berlin
08 jun 2009 Tsunami Bar Cologne
09 jun 2009 Beat Club Stuttgart
11 jun 2009 Le Passager du Zinc Besancon
12 jun 2009 Maroq’n’Roll Festival – La Maroquinerie Paris

SPRÖD SJAU PÅ SPOT 2009 Og så tilbage til åppårn. Det er jo ganske enkelt det der beskriver Crunchys SPOT 2009. Lige fra PowerSolo og Kim and the Cinders’ Arrogant-festival-koncerter uden for Spot-pladsen til SAJABBs mega-party i DUPteltet fredag aften til Beta Satan tour de force på P3-scenen. Og som højdepunkt: Crunchy Frog After Party på Sway lørdag nat. Det var ganske enkelt bare crazy fun good style som man siger her i Kbh K – åppårn, for short. Tak til DUP, Sway og alle der mødte op og drak sig stive i vores umiddelbare nærhed.

Se fotos med kommentarer på vores dertil indrettede Flickr profil.

KORT SPRÖDT PÅ ROCK’N’ROLL FRONTEN The Tremolo Beer Gut spiller en af deres sjældne shows på onsdag den 10. juni i næste uge, og det er 100% gratis at dukke op og få svinet sine ører til med trashy/sexy/crazy surf og sine luftveje med kubikmetervis af røg. Det kan kun blive legendarish. Be there!

Og en anden dejlig (næsten) live-oplevelse kan du finde på internettet. For nu er Heavy Trash’s allerede legendariske live session på MTV Brazil blevet udsendt. Som tidligere berettet optrædte kult-filmskaberen Coffin Joe på et af numrene. Det er på alle måder en se- og lytteværdig oplevelse som man ikke bør snyde sig selv for. Se og hør mere (og find links om Coffin Joe) på http://blog.crunchy.dk/post/Heavy-Trash-Live-on-MTV-Brazil.aspx

Yep, det var alt for nu. Stay tuned børnlil. Den spröde frø sover sjældent!

Æ FRÅG!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s