From the Archives: Spröd Bulletin 24.02.2009 (by Yebo 24. February 2009)

Spröd Bulletin 24.02.2009

BENHÅRD, BEHÅRET OG HÅRDHUDET RRRROCK TIL FOLKET

– PowerSolos nye album er ude lige nu – vind billetter til TV optagelse!
SKAMLØS POP OG ET SMUKT FAR VEL FRA ONBC

– ny EP + opsamling udkom i søndags!
3 SPRÖDE BANDS HJEMSØGER USANANAS

– turen går til NYC og Texas – scor gratis mp3er

Hey ho og mjaaaallo!

Vi sprudler af fantastiske udgivelser lige nu! Ikke mindre end 3 stk er det blevet til de sidste par dage. Og det er top notch grade A 100% pure shite, folkens! Lige til at junke direkte ind i ørerne. Guffeliguffeliguffeliguffeliguf – som man siger (hvis man elsker guf – og det gør vi!). Samtidig går vi og forbereder et større togt i Obamaland, som vi også gerne vil informere lidt om. Sågerne:

BENHÅRD, BEHÅRET OG HÅRDHUDET RRRROCK TIL FOLKET Gaddamn, det har været værd at vente på! 3 år er der gået siden det sidste regulære album fra PulverCola. De har dog ikke ligget på den lade side. Der er blevet turneret over hele verden, der er udgivet et helt soundtrack (Himmerland O.S.T.), en split 10’er med Heavy Trash og en julesingle – og brødrene Jeppesen har endvidere udgivet album med Kim and The Cinders sidste år og indspillet sange til Heavy Trashs kommende album (ude efter sommer). Nåja, og så lige et kraftkarl af et PowerSolo-album: “BLOODSKINBONES”

BLOODSKINBONES

Du kan lytte på hele albummet ved at tjekke PaukePolos nye hjemmeside ud – og du kan få dig et enkelt track kvit og frit på mp3 ved at tjekke dette link.

PowerSolo kaldes ikke uden grund Danmarks hårdest arbejdende band. Både som sig selv og som backing band for Heavy Trash har de, bare sidste år, turneret Europa og USA tyndt adskillige gange. Og hårdt arbejde giver jo pote i det lange løb, så der er sat licensaftaler og distributionsaftaler op for det nye album i det meste af Europa allerede: Albummet udgives i dette forår i Spanien, Frankrig, Benelux, Østrig, Schweiz, Skandinavien, Finland og Tyskland til en start. Der forhandles lige nu om en licensaftale i USA. Og det manglede bare, for “BLOODSKINBONES” er en rå rock-diamant, 12 sange på under 30 minutter med en massefylde og tonstunge cojones, som kun et stærkt sammenspillet rockband kan levere. Og albumet blev da også indspillet som trio, selvom trommeslager Jens Benz siden har kastet håndklædet i ringen. Han spillede faktisk paradoksalt nok sin allersidste koncert til releasefesten i lørdags på Märkbar i København. Der kommer i øvrigt en lille fræk billedreportage fra denne legendariske begivenhed ganske snart på et internet nær dig!

At bandet nu (igen, som før Jens kom med) fremstår som duo og at der i højere grad – også ganske konkret og fysisk – sættes fokus på de skindetynde Brdr. Jeppesen, vidner coveret (som i øvrigt er en lækker sag i sølv og pink, som en computerskærm slet slet – ja, slet – ikke yder retfærdighed) og ikke mindst posteren og pressefotos til fulde om. En hyldest til mandekroppen i dens skønneste og tyndeste inkarnation. Uh baby!

Det nye album udkom i går den 23. februar og er ude på 180 g vinyl (inkl. hele albummet som gratis mp3-downloads), CD og DD. Erhverv dig dit eget klamme exemplar her:

Vinyl: Vibrashop.com
CD: Vibrashop.com
DD: Klicktrack eller iTunes eller TDC/PLAY

PowerSolo medvirker i øvrigt i DR2s Backstage, som er et nyt musikprogram med live musik. Her optræder PeberSoen sammen med Diefenbach og White Pony. Kim Kox medvirker på den kommende single fra sidstnævnte, hvorfra et af medlemmerne, Lasse, også er med i Diefenbach. Så det hele hænger nydeligt sammen og det bliver ganske enkelt en helt legendarisk optagelse. Både Bach og Solo spiller opvarmingskoncerter og der er bar og hele baduljen. Det foregår i DR byen onsdag den 11. marts og du kan vinde 2 billetter, hvis du er en af de første 3 der e-mailer Martin@crunchy.dk, som også vil give dig nærmere info om tid, sted og evt. (un)dresscode.

SKAMLØS POP OG ET SMUKT FAR VEL FRA ONBC Det er en skam, men når det skal være, så er det godt at den allersidste udgivelse fra Oliver North Boy Choir er så satens læx som den er. Det er ONBC’s samlede produktion fra sidste år. Desværre vil det jo så også være gruppens sidste, eftersom de nu går hvert til sit (som vi informerede om i sidste nyhedsbrev).

ONBC har jo valgt EP-formen som ”medie” og har kontinuerligt udsendt sange, remixes og coverversioner i over 2 år. Når man samler sangene som på ”Shameless Pop Songs 2008” går det op for én, at der på trods af lyst og vilje til alsidighed og eksperimenter faktisk er en klar rød tråd, og at ONBC fortjener en meget større plads på den danske musikscene, end de har opnået. Det er uden store armbevægelser; bare stille og roligt musik i verdensklasse, som vi har med at gøre. Med Camilla Florentzs unikke vokal i forgrunden satses der på det intime og nære – hvad enten det er i et hifi eller lofi univers der arbejdes. Det er musik, der er lavet for musikkens og musikernes egen skyld – kun udsendt digitalt og uden liveshows til at skabe hype og samle fans. ONBC var det første og måske eneste danske band der konsekvent har valgt denne vej. Nok har bandet ikke skabt de helt store bølger i den danske musikpresse, men de har haft enorm medvind på musikblogs over hele verden – ikke mindst pga deres fine cover af Jesus and Mary Chains ”Teenage Lust” som også er inkluderet.

SHAMELESS POP SONGS 2008

Samtidig med ”SPS2008” udsendtes også den sidste af 2008’s EP’er nemlig ”Blackmail” (disse sange er i øvrigt også inkluderet på opsamlingen, så et hot tip er at købe hele opsamlingen og ikke kun EP’en – med mindre du selvfølgelig fanatisk har samlet alt andet materiale med ONBC allerede).

BLACKMAIL

Nummeret “Blackmail” testes for tiden på Soundvenue High 5. Du kan lytte og stemme hér

Inden længe kommer der den allersidste video fra ONBCs side og så er det for alvor slut. Suk.

Du kan dulme smerten og drukne sorgen i et veritablet online shoppingorgie ved at ramme disse linx:

iTunes: Shameless Pop Songs 2008 og Blackmail
Klicktrack: Shameless Pop Songs 2008 og Blackmail
TDC/PLAY: Shameless Pop Songs 2008 og Blackmail

3 SPRÖDE BANDS HJEMSØGER USANANAS Så er det ved at være forår og med foråret kommer uværgerligt South by Southwest-festivalen i Austin, Texas. Eftersom det er USAs største og vigtigste branchefestival, plejer den spröde frø at slå sine dertil indrettede folder på SXSW og det gør vi også i år. Men mere end det. I år har hele 3 bands fra vores stald fået æren af at blive inviteret til festivalen. Faktisk 5, men Beta Satan og First Floor Power kunne desværre ikke tage turen med. De bands som kan, vil og skal afsted er 18th Dye, PowerSolo og Snake and Jets. Alle tre bands har albums ude i USA gennem Ryko og de to sidstnævnte har nye albums med i tasken, som gerne skal afsættes.

Som vi også har for vane, slår vi først et smut forbi NYC for at lave en række showcases, før vi rammer Texas. Alle tre bands vil den 16. marts spille et show på det totalt trendificerede in-sted Santo’s Party House og så spiller de tre bands ud over dette egne shows rundt omkring i ‘the five boroughs’. PowerSolo spiller således dagen før på legendariske Mercury Lounge sammen med de lokale Crunchy labelmates fra Heavy Trash.

På SXSW spiller de tre bands ligeledes deres egne shows rundt omkring i byen, mens den fælles Crunchy showcase ligger på stedet Submerged den 19. marts. Der arbejdes i øvrigt på en fælles dansk showcase med de andre gode danske navne på SXSW: Oh Land, Efterklang, Slaraffenland, Choir of Young Believers og andre.

Selv hvis man ikke har den store lykke at være på SXSW i år og se alle mulige nye spændende bands og legendariske navne som Devo, The Sonics, Roky Ericsson, så falder der alligevel lidt godt af vognen – nemlig i form af gratis mp3’er. Vores gode mand Andreas har kigget lidt på alt det guf man kan få fingrene i ganske legalt og det hele. Læs hans indlæg på Crunchy Blog. Her linkes der videre og du kan selv rode rundt og finde mange flere gode sange. Del gerne dine fund med andre på bloggen!

Når vi har et færdigt program for alle vores shows lægger vi dem op på bloggen og hjemmesiden, og vil rapportere hjem under turen, som kun kan blive 100% suveræn! Wuhu!

Nåm, so long suckers!

FROSTY HOG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s